DCSIMG
Οδηγίες για εγγραφή / ανανέωση, ανέβασμα εφαρμογών και ρύθμιση πληρωμών για το Windows Phone Dev Center. - StudentGuru Larissas - Student Groups - StudentGuru

Οδηγίες για εγγραφή / ανανέωση, ανέβασμα εφαρμογών και ρύθμιση πληρωμών για το Windows Phone Dev Center.

Σε αυτό το blog post θα δούμε τα απαραίτητα βήματα για εγγραφή στο marketplace ρύθμιση του τραπεζικού λογαριασμού για paid εφαρμογες αλλά και τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να ανεβάσουμε την εφαρμογή μας στο marketplace.

Βήμα 1 - Create Microsoft Account / Windows Live ID

Κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει για τους φοιτητές του ένα μοναδικό αναγνωριστικό με το οποίο γίνεται και η πιστοποίηση τους στο www.dreamspark.com . Τα περισσότερα ΑΤΕΙ χρησιμοποιούν το σύστημα "dionysos", το email που δηλώσατε στο σύστημα αυτό μαζί με το username και το password είναι το μοναδικό αναγνωριστικό σας. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν χρησιμοποιούν το "dionysos" δίνουν στους φοιτητές λογαριασμό email με τον τομέα τους ως αναγνωριστικό. Αν το email σας είναι someone@hotmail/windowslive/live.com/gr κλπ τότε είναι ήδη Microsoft Account / Windows Live ID οπότε προσπεράστε αυτό το βήμα. Αν έχετε email που δεν είναι Microsoft Account / Windows Live ID θα πρέπει να το ρυθμίσετε ως εξής. (Παράδειγμα για email του ΑΤΕΙ Λάρισας someone@teilar.gr)

1. Πηγαίνετε στην διeύθυνση www.passport.net

2. Πατάτε "εγγραφή" (πάνω αριστερά)

3. Πατάτε "Ναι χρησιμοποιείστε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου"

4. Συνεχίστε βάζοντας όποια στοιχεία σας ζητηθούν.

Βήμα 2 - Register in www.dreamspark.com

1. Πηγαίνετε στο www.dreamspark.com

2. Πατήστε Sign In. Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο DreamSpark με το παραπάνω Microsoft Account / Windows Live ID σας κάντε Sign In και προχωρήστε στο 5, αλλιώς πατήστε Create an account.

3. Θα εμφανιστεί μία φόρμα εγγραφής. Συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν και βάλτε στο Institution/School το όνομα της σχολής σας και πατήστε continue to verify.

4. Θα μεταφερθείτε στην σελίδα πιστοποίησης όπου θα σας ζητηθεί το μοναδικό αναγνωριστικό σας όπως το περιγράψαμε παραπάνω. Αν κάποιος έχει λογαριασμό στο σύστημα "dionysos" αλλά και email με τον τομέα του ιδρύματός του θα πρέπει να εισάγει το username και το password από το σύστημα "dionysos".

5. Αφού γίνει η πιστοποίηση από την αρχική σελίδα του www.dreamspark.com βρείτε την επιλογή Windows Phone SDK όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Πατήστε Download για να κατεβάσετε το Windows Phone SDK αν δεν το έχετε ήδη. Δίπλα υπάρχει η επιλογή Map your Accounts. Χρησιμοποιείστε αυτήν την επιλογή στην περίπτωση που έχετε γραφτεί στο DreamSpark με ένα Microsoft Account και στο Windows Phone Dev Center ( πρώην AppHub ) με ένα άλλο ώστε να συνδεθούν οι δύο λογαριασμοί και να μπορείτε να κάνετε ανανέωση της συνδρομής σας.

Βήμα 3 - Εγγραφή στο Windows Phone Dev Center

1. Πηγαίνετε στην σελίδα https://dev.windowsphone.com/en-us/join

2. Πατήστε Join Now και κάντε Sign In με το παραπάνω E-mail

3. Συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν βάζοντας για Account type "Individual or Student"

4. Τέλος θα σας ζητηθούν κάποια επιπλέον στοιχεία. Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο με αληθινά στοιχεία και μην χρησιμοποιείτε υποκοριστικά του ονόματός σας γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με την ταυτοποίησή σας σε περίπτωση πληρωμής εσόδων από paid εφαρμογές.

Βήμα 4 - Ανανέωση εγγραφής στο Windows Phone Dev Center

1. Πατήστε την επιλογή Renew στο Windows Phone Dev Center. Επιλέξτε την επιλογή Student όταν σας δωθούν οι επιλογές ανανέωσης.

2. Θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα η οποία θα σας ζητήσει να επιλέξετε τρόπο πιστοποίησης φοιτητικής/μαθητικής ιδιότητας. Πατήστε Through my school και επιλεξτε την σχολή σας.

3. Τα επόμενα βήματα έχουν εξηγηθεί παραπάνω. ( Βήμα 2.4 )

Βήμα 4 - Setting Up Bank Account

1. Αφού τελειώσετε με την εγγραφή πηγαίνετε στο https://dev.windowsphone.com και κάντε sign in.

2. Κάντε κλικ στο Account και edit στο Payment account.

3. Πάρτε το βιβλιάριο του λογαριασμού σας και συμπληρώστε τα στοιχεία όπως αναγράφονται. Τα πεδία BIC/SWIFT και IBAN σε βιβλιάριο του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου είναι έτσι:

Βήμα 5 - Sending W-8BEN Form

1. Στο Windows Phone Dev Center κάντε κλικ στο Account

2. Στην συνέχεια κάντε edit στο Tax Profile και επιλέξτε "Please check here if none of the above apply to you"

3. Απαντήστε στις ερωτήσεις που ακολουθούν και θα σας εμφανιστει η W-8BEN ηλεκτονική φόρμα με τα στοιχεία σας σημπληρωμένα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιλογές με κόκκινο αστερίσκο είναι συμπληρωμένες κατάλληλα.

4. Ελέξτε το email σας για ένα σχετικό email που περιέχει ένα PIN και συμπληρώστε το PIN στην W-8BEN φόρμα.

5. Αν όλα είναι οκ πατήστε συνέχεια και θα γίνει ανακατεύθυνση στην σελίδα επιβεβαίωσης. Το Tax Profile θα ενημερωθεί σε "Up-to-date" μετά από 24 ώρες.

Βήμα 6 - Testing your app

1. Ανοίξτε το app στο visual studio

2. Αλλάξτε το Debug προφίλ σε Release και πατήστε Build Solution.

3. Πατήστε Project / Open Marketplace Test Kit.

4. Προσθέστε τις εικόνες του app σας και στην καρτέλα "Automated Tests" πατήστε "Run Tests".

5. Διορθώστε τυχόν λάθη.

Βήμα 7 - Uploading your app

1. Πηγαίνετε στο https://dev.windowsphone.com και κάντε sign in.

2. Πατήστε "Submit App".

3. Εμφανίζεται η παρακάτω φόρμα.

4. Συμπληρώστε το όνομα της εφαρμογής σας, την τιμή, το distibution κλπ στο App info.

5. Ανεβάστε την εφαρμογή σας από τον φάκελο Βin / Release / onoma.xap στο project σας, δώστε περιγραφή και screenshots στο βήμα 2.

*Προσοχή*

Αν η εφαρμογή σας δεν είναι εξολοκλήρου στα ελληνικά και χρησιμοποιείτε αγγλικές λέξεις θα πρέπει στο description της εφαρμογής να το αναφέρετε.

Η εφαρμογή σας θα περάσει από διάφορα τεστ ώστε να εξασφαλιστεί ότι δουλεύει σωστά, ότι δεν περιέχει κακόβουλο κώδικα και ότι κάνει σωστά αυτά που περιγράφετε στο description. Αν η εφαρμογή σας δεν περάσει τα τεστ θα ειδοποιηθείτε και θα σας δωθεί λίστα με τα λάθη που θα πρέπει να διορθώσετε. Ο έλεγχος συνήθως κρατάει 3-5 εργάσιμες μέρες.

Ενημερώστε μας στο larisa@studentguru.gr εάν θέλετε να προστεθούν επιπλέον οδηγίες.